Forum Rambo.pl

Forum oficjalnej polskiej strony o Rambo
www.rambo.pl

Nie jesteś zalogowany.

#151 2010-07-13 11:44:15

omen
Zasłużony żołnierz

Re: Nowości i informacje na temat "Rambo 5"

Co do głosu fanów to są one podzielone. Mam tu na myśli fanów z Stallonezone, gdyż można ich potraktować jako taką reprezentację smile Po tym jak okazało się, że nie będzie już niby Rambo 5 to pojawiło się wiele głosów sprzeciwu itp. Okazało się, że pomimo świetnego zakończenia 4 sporo osób nadal chce Rambo 5. Czy fani mają tu jakiś wpływ? Jakiś na pewno bo chyba to m.in pod wpływem fanów Stallone wycofał się z pomysłu Rambo i Potwory smile Choć na pewno i bez głosu fanów Stallone by się z tego wycofał.

Co do tego, czy film powstanie bez Stallona? To nie jestem pewny czy on nie ma praw czy wyłączności na razie na Rambo i tak od razu nakręcenie Rambo X bez zgody Sylwka chyba nie będzie takie proste - ale mogę się mylić smile

"I have to admit it, Trautman", he said. "Rambo is the best. Now if I had a platoon of Rambos..."
"All you need is the original," smiled Trautman. "He's one man army, Admiral".

#152 2010-07-13 12:02:03

omen
Zasłużony żołnierz

Plakat z Cannes. Oczywiście filmu nadal nie będzie - Axel prosił mnie o fotki lepszej jakości - więc znalazłem coś takiego:

http://moviecultists.com/wp-content/uploads/2010/05/rambo_v.jpg

http://www.slashfilm.com/wp/wp-content/images/ramboback.jpg

O to chodziło Axel?

Ostatnio edytowany przez omen (2010-07-13 12:05:14)

"I have to admit it, Trautman", he said. "Rambo is the best. Now if I had a platoon of Rambos..."

#153 2010-07-13 14:27:56

Axel
RAMBO.PL
Serwis

No w sumie o to. Ale jakość też pozostawia wiele do życzenia. Spójrz jak wygląda plakat na tej gablocie (link do zdjęcia podawałem na poprzedniej stronie), która została wystawiona na festiwalu w Cannes. Jest tam w duuuużo lepszej jakości, poza tym u dołu jest logo Millenium Films centralnie umieszczone.

Ja z kolei chcę by powstało "Rambo V". W ogóle część 4 mnie nie satysfakcjonuje. Tylko kilka scen było godnych uwagi a reszta mnie mocno irytuje, zwłaszcza jak oglądam film po raz kolejny. To nie ten sam Rambo co dawniej. W czwórce był taki brutalny i wulgarny. Nie było też żadnych scen humorystycznych jak w części 2 i 3.

#154 2010-07-13 15:41:40

SNAKE
Bohater wojenny

Axel teraz sie kreci innymi kamerami filmy naprzyklad kamerami HD i niebedzie juz tego obrazu i klimatu jaki maja porzednie czesci tez nad tym ubolewam bo filmy z tamtych lat maja taki specyficzny kilmat i obraz a co do scen humorystycznych hmm zabardzo powazny temat byl czwartej czesci zeby byly czas na zarty ze strony Rambo i pozatym Rambo juz byl troche starszy a czy brutalny to niewiem wojna jest brutalna i czeba sie doniej dostosowac on porostu to zrobil.

#155 2010-07-13 17:16:05

caroline
Murdock
Od: Poznań

Axel...noo zaszokowała mnie Twoja chęć powstania 5 części...smile
Co do wniosków o brutalności i wulgarności Rambo...myślałam nad tym-też pomysl-jaki bys był żyjąc tak jak on...codziennie odtwarzając w pamięci co to juz minęło...nie mogąc nacieszyć się miłością, przyjaźnią a co najważniejsze życiem w zgodzie z samym sobą...? Też bym pieprzyła świat, w którym trzeba zabić kogoś by ktoś inny mógł żyć...nie wiem - wiele mam takich nieposkładanych myśli, ale może nie będę o nich pisać, bo chyba większość forumowiczów chciałaby piątej części...kto co woli i co do kogo przemawia. Mnie takie zakończenie bardzo odpowiada i bardzo odpowiada mi spojrzenie Rambo gdy patrzy na starą skrzynkę pocztową w swoim rodzinnym domu...nie potrzeba mi nic więcej smile Brutalność Rambo bardzo pasuje do tematu...aaaa co tu dużo pisac - wszystko do wszystkiego w tej części pasuje tongue

"I'll never be a fire but I'll be the flame
I'll never be a diamond but I'll never be fake
I've never been a winner but I still play the game..."

#156 2010-07-13 21:21:14

omen
Zasłużony żołnierz

Ok, jak będę miał jeszcze lepsze to wrzucę... póki co wracając do wątku to rzeczywiście zabrakło tego humoru... ale z drugiej strony była ta ciemna, jakby bez emocji i bardzo brutalna strona pokazana - co miało też swój plus, bo w poprzednich częściach tego nie było. W sumie była jedna humorystyczna scena, a nawet dwie big_smile Pierwsza jak o śmieli się z Rambo najemnicy na łódce, a druga jak szedł ścieżką w końcowej scenie. Oczywiście to inny poziom humoru ale ja przynajmniej miałem uśmiech na twarzy na tych scenach tongue

p.s. mi też odpowiada to zakończenie i raczej obawiam się, że każde nowe zakończenie będzie bardziej dyskutowane niż te które jest w czwórce i może być bardziej kontrowersyjne... bo historia w pewnym sensie zatoczyła koło i teraz jak je rozerwać by wszyscy byli zadowoleni?

Ostatnio edytowany przez omen (2010-07-13 21:22:50)

#157 2010-07-13 22:33:30

caroline
Murdock
Od: Poznań

Nie rozrywać smile

"I'll never be a fire but I'll be the flame
I'll never be a diamond but I'll never be fake
I've never been a winner but I still play the game..."

#158 2010-07-13 23:41:30

tomashec
Najemnik
Od: Szczecin
Serwis

No more Rambo! smile
Pewnie jakby powstała piąta część z chęcią obejrzałbym, ale zdecydowanie bardziej liczę na inne projekty Sly'a.

#159 2010-07-31 13:31:39

tomashec
Najemnik
Od: Szczecin
Serwis

Ostatnio Sly w wywiadach mówi o prequelu.... patrz www.stallone.pl

#160 2010-07-31 16:28:56

SNAKE
Bohater wojenny

Juz Dawno otym myslalem zeby zrobili prequel Rambo tylko szkoda ze niepomysleli otym wczesniej po nakreceniu First Blood naprzyklad a teraz zamias Stallone bedzie (o ile powstanie ten film) kto inny ale jak Sly polozy na tym lape to mysle ze by bylo wszystko ok.

#161 2010-08-01 12:59:43

SNAKE
Bohater wojenny

Krotka wypowiedz Sly'a  na temat prequela "FIRST BLOOD" http://wiadomosci.fdb.pl/13308-bedzie-prequel-rambo Nawet na najwiekszej stronie o filmach IMDb jest news otym czyli musi jednak cos w tym byc i jest cos na zeczy http://uk.imdb.com/news/ni3568679/ Moim zdaniem bylo by milo jak by to powstalo tylko zeby aktorow dobrali dobrych,odajacych podobne cechy jesli chodzi o gre aktorska chodz spojzenia Stallone nikt niezaga tak jak on sam smile

#162 2010-08-03 09:26:43

omen
Zasłużony żołnierz

I znów zaczyna się dyskusja smile wiemy, że na pewno nie będzie Rambo 5... ale może będzie prequel? To i Rambo 5 będzie - tyle, że z nowym "Rambo". Zrobienie prequele przecież otworzy komuś drogę do grania Rambo... albo i zamknie i będzie jak z filmami o Batmanie, którego to grało wielu aktorów.

Zasadniczo jestem za Rambo - Początek - w wersji komputerowej - bo można zrobić świetny film, jak np. ten trailer do gry Star Wars: http://www.youtube.com/watch?v=KgvzSDcCH4g
Ale zrobienie nowego filmu o Rambo trochę mija się z celem - bo co takiego złego było w jedynce? To nie Star Warsy, gdzie w chronologicznie pierwszych częściach przygód są lepsze efekty i lepsze pojedynki niż w dalszych - tu rzeczywiście jest dylemat - nowe "stare" SW mogą zabić magię tamtego kina, ale dodać tego powera co mają nowsze części sagi. A z Rambo tak nie jest. Bo co można dodać? Więcej trupów? No tak można, bo w jedynce prawie ich nie było, a w książce za to multum - ale czy to uczyni film lepszym? Dodanie tej wewnętrznej szarpaniny byłoby na pewno świetnym efektem, ale bez Stallone grającego Rambo mogło by nadal wyglądać słabo... przyzwyczaiłem się do tego wizerunku i nie chcę tego przyzwyczajenia zmieniać smile

#163 2010-08-03 12:49:26

omen
Zasłużony żołnierz

Natomiast David Morrell uważa, że nie należy zbyt poważnie traktować tej informacji - w ostatnim czasie było wiele sprzecznych ze sobą informacji: Rambo 5 będzie, Rambo 5 nie będzie, Nie będzie żadnego Rambo, Stallone kończy karierę, itp... Zatem możliwe, że to tylko gra by być w mediach - w końcu Niezniszczalni wkraczają do kin smile

#164 2010-08-03 13:49:56

Kruk
Najemnik

Ale gdyby ? Kogo by można było umieścić w rolę młodego Johna ?

http://images48.fotosik.pl/42/5346716336b7281e.png

#165 2010-08-03 14:45:47

Axel
RAMBO.PL
Serwis

Nie lubię bardzo jak w jakichś sequelach filmów zmieniają aktora, który grał jakąś postać w poprzednich częściach. Wtedy trudno się do tego przyzwyczaić. Nie wyobrażam sobie nikogo innego jako Rambo. smile Pomysł z prequelem jest OK, ale musiałby powstać jakieś 10-15 lat wcześniej gdy Stallone był młodszy. Poza tym przecież kiedyś gdzieś była mowa o tym, że nakręcono jakieś scenki podczas nagrywania "First Blood" z Rambo będącym w Wietnamie. Na pewno jest coś więcej oprócz sceny w Sajgonie, sceny jak podnoszą Johna do góry i Wietnamczyk tnie go nożem po klatce piersiowej i scena jak Rambo jest uwięziony i wylewają na niego pomyje. Mogliby to zmontować, nakręcić coś dodatkowego i może by coś wyszło...

#166 2010-08-04 13:21:13

omen
Zasłużony żołnierz

lepiej niech to zostawią - ewentualnie zrobią wersję reżyserską... cóż pożyjemy zobaczymy smile

#167 2010-08-30 20:26:04

hellseher
Żołnierz

Dla mnie Rambo skończył się na trzeciej części. W czwartej kto inny komponował muzykę (nie ma klimatu), John nie działa sam (nie ma klimatu), przeciwnicy się rozchlapują (nie ma klimatu), mina Cleymore ma moc bomby atomowej (WTF?!)... Czwarta część jest nędzna i mam nadzieję, że nie zrobią już piątki.

#168 2010-08-30 21:40:05

6raindama9e
Żołnierz

Gdybyś uważniej oglądał to wiedział byś, że najemnicy przechodzili koło niewypału, jest to na początku 41. minuty filmu.

#169 2010-08-31 11:49:07

omen
Zasłużony żołnierz

Haha dobrze, że nie napisałeś "Kto inny grał..." - a tak na poważnie muza inna ale nie gorsza, a nawet pod niektórymi względami lepsza bo dopasowana do każdej scenki, John działa sam... pomoc najemników bardzo mała. Poza tym w innych częściach też mu różni ludzie pomagali od pułkownika zaczynając. Dzięki tej pomocy najemników film bardziej realistyczny niż Rambo II - do tego sceny bardziej brutalne i realistyczne niż również w RII. Nie wiem czemu każdemu wybuch mocniejszy niż na pół ekranu z małym grzybkiem musi od razu oznaczać bombę atomową? Film zatem nie jest tak nędzny - ale cóż każdy ma swoje zdanie tongue

#170 2010-08-31 16:58:44

RAMBO(Żnin)
Szeryf Will

Ale czy ten wybuch czymś w ogóle przypominał wybuch bomby atomowej(może z wyjątkiem grzybka)?Wybuch bomby wyglądał realnie.Mały grzybek,fala uderzeniowa-wszystko dobrze zrobione.Najemnicy zaczęli się udzielać dopiero w końcowej bitwie.Tylko uczniak pomagał od początku.Muzyka bardzo dobra(moim zdaniem)-trzyma klimat filmu,nawet podobna do tej z poprzednich części filmu.

#171 2010-09-02 11:39:02

omen
Zasłużony żołnierz

#172 2010-09-02 13:07:20

Axel
RAMBO.PL
Serwis

Ciekawe czy to zwiastun całego filmu fanowskiego, czy tylko ktoś to stworzył jako krótką animację jako taką ciekawostkę.
Grafika taka słaba raczej, ale efekt jaki widać przez kilka sekund od 0:19 jest niezły! Taki film to ja bym mógł oglądać. smile

#173 2010-09-02 20:42:26

RAMBO(Żnin)
Szeryf Will

Grafika nie aż tak tragicznie słaba.Fajnie to zrobił.Dobrze by było jakby był cały taki film big_smile

Ostatnio edytowany przez RAMBO(Żnin) (2010-09-02 20:42:55)

Stopka forum