Forum Rambo.pl

Forum oficjalnej polskiej strony o Rambo
www.rambo.pl

Nie jesteś zalogowany.

#1 2010-06-29 07:07:35

Axel
RAMBO.PL
Serwis

Nowa wersja serwisu www.rambo.pl

26 sierpnia 2010 roku minie okrągłe 5 lat od uruchomienia strony www.rambo.pl. Jak wiecie, od jakiegoś czasu przymierzałem się już do stworzenia jakiegoś nowego wyglądu naszego serwisu. Obecny wystrój strony powstał w 2005 roku i już wtedy był przestarzały i zrobiony niedbale. Obecnie strona aż się prosi o zmodernizowanie bo wygląda bardzo amatorsko. Ze względu na zbliżające się 5. urodziny serwisu, postanowiłem stworzyć coś nowego. Poniżej przedstawiam wstępny projekt. Czekam na wasze oceny i opinie. Co zmienić, co poprawić, co dodać. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że projekt nie jest idealny, dlatego ważne jest dla mnie to, aby poznać wasze zdanie na ten temat. A ja jestem raczej amatorem jeśli chodzi o tworzenie stron internetowych. Myślę jednak, że obecnie przedstawiony projekt i tak jest dużo lepszy niż mój stary projekt z 2005 roku, który do dziś jest na głównej www.rambo.pl

Zapraszam więc do obejrzenia.
Aby zobaczyć obrazek w całości, kliknijcie na jego pomniejszoną wersję, która jest poniżej:

http://rambo.pl/private/projekty/rambo_2010_projekt_m.png

Jeszcze kilka słów o projekcie:
1.W górnej jego części czyli w topie, postanowiłem umieścić to co kojarzy się z Johnem Rambo. Czyli nóż z pierwszej części, skórzane etui oraz kompas, z którego korzystał w lesie. Jest też plecak, który Rambo miał w czwartej części. Poza tym obowiązkowo nieśmiertelniki z danymi personalnymi naszego Johny'ego czyli imię i nazwisko, data urodzenia, numer żołnierza (chyba tak), oraz miejsce urodzenia.
Całość jest na tle zielonej dżungli czyli ważnego elementu związanego z Rambo (Wietnam, Tajlandia, Birma itd.)

2.Zdjęcie Johna Rambo po prawej stronie. Długo zastanawiałem się jakie zdjęcie tam umieścić. Postanowiłem dać zdjęcie z czwartej części czyli takie, jak Rambo wygląda współcześnie. Myślę, że pokazuje ono jakim człowiekiem był Rambo przez lata. Ubabrany w krwi, ale z krzyżem w ręku.

3.Zielony pasek w topie. Oprócz tego co będzie w pierwszym boxie w lewym menu, postanowiłem także umieścić to w górnym menu. Nowym działem będzie dział "O serwisie", w którym można ująć historię naszej strony oraz naszego forum dyskusyjnego. Pokazać można tam, że tworzymy pewną historię, i że są w Polsce osoby, które interesują się tematami związanymi z Rambo.
Inny nowy dział to dział pt. "Kim jest John Rambo?". Wiele osób, które trafiają na naszą stronę, może nie znać dobrze sylwetki Johna Rambo, lub w ogóle nie wiedzieć kim on jest, a czegoś takiego od zawsze brakowało na naszej stronie. W dziale tym, znajdować się będzie w skrócie opisana tak jakby biografia i historia naszego Johna, jaką specjalnością zajmował się na wojnie, w jakich misjach brał udział itd. Na razie jest to oczywiście w planach. Może omen zechciałby coś pomóc w tej kwestii.

4.Boczne menu z lewej strony. Tu wpadłem na taki pomysł, że każdy oddzielny box powinien mieć w swoim nagłówku tytuł każdej z części Rambo, której on dotyczy.Początkowo chciałem wyciąć tytuły z title-screenów z każdej części Rambo, ale doszedłem do wniosku, że to wychodzi obrzydliwie. Zdecydowałem się ostatecznie na wycinek z "First Blood" bo próbowałem odtworzyć ten napis ręcznie z użyciem takiej samej czcionki i kolorów ale nie wychodziło mi to idealnie. Pozostałe napisy są wzorowane na tych z oryginalnych title-screenów.
a) Z "Rambo 2" jest pomarańczowy napis, bo w title-screenie napis "RAMBO" płonął, oraz czerwony podpis "FIRST BLOOD PART II"
b) Z "Rambo 3" napis ma identyczny kolor jak w title-screenie, czyli taki bordowy
c) Podobnie z kolorem jest w przypadku "Rambo 4", bo też miał taki sam bordowy kolor. Zdecydowałem się jednak na zastosowanie formy "RAMBO IV", bo nie wiem czy zgadzacie się z tym, ale na czwartą część powinniśmy mówić "Rambo 4" lub "Rambo IV" a nie tak jak sugerują twórcy filmu - "Rambo" albo "John Rambo". Miło będzie jak odniesiecie się co do tego tematu. smile
d) W przypadku napisu "RAMBO V" użyłem koloru czerwonego, tak jak w oficjalnych plakatach promujących ten film dotychczas. Była o tym dyskusja tutaj
e) Przy boxie dotyczącym serii animowanej napis jest trochę inny niż w czołówce tej kreskówki. Można tam dodać obok symbol "Force of Freedom" jako dodatkowy bajer. Kwestia do omówienia. smile

5.Pole do newsów. Tło specjalnie dopasowałem aby było takie szare i "brudne". wink Myślę, że napis "RAMBO" po lewej stronie ładnie się wkomponował...

6.Boczne menu z prawej strony. Będą tu jak widać dwa boxy:
a) Ostatnio na forum - czyli wiadomo co chodzi
b) Losowe zdjęcie - czyli pole, w którym wyświetlać się będą mogły losowo załadowane zdjęcia z poszczególnych galerii, począwszy od Rambo 1, aż do Rambo 4, a jeśli będą jakieś pierwsze zdjęcia z Rambo 5 to też.

I to chyba wszystko...
Czekam na wasze propozycje i komentarze!

#2 2010-06-29 11:15:58

RAMBO(Żnin)
Szeryf Will

Re: Nowa wersja serwisu www.rambo.pl

Mi wszystko pasuje,ale dodałbym też zdjęcie łuku.Wygląd strony przyciąga wzrok.Wygląda super.

#3 2010-06-29 23:32:17

SNAKE
Bohater wojenny

Podoba mi sie  chodz ja mam inna wizje postaci Rambo nie po prawej tylko po lewej stronie zdjecie z Rambio II jak John idzie sie zemscic to jak stoji w deszczu tlo dzungli juz jest i jeszcze ten kawalek z tej scenyo ktorej mowa http://www.youtube.com/watch?v=AkKkgxpPReU i jak by lecial przez chwile jak by sie na strone wchodzilo plus deszcz padajacy zrobic jakos na tle dzungli we fleszu i by bylo zabojczo !! tylko niewiem czy umisz Axel takie cos cudenko zrobic bo dlamnie to czarna Magia smile moze dla ciebie tez niewiem a moze ktos z forum umial by cos takiego zrobic ? moze Omen by potrafil ? Ale mam wlasnie taka wizje mam nadzieje ze jest wykonalne chodz ten projek co teraz jest tez mi sie podoba ale zawsze mozna poprobowac cos zmienic.

#4 2010-06-29 23:40:07

derwish
Weteran

Moim zdaniem  powinno się umieścić wszystkie postaci Rambo z wszystkich części .To jest strona o całej sadze o dzielnym weteranie z Wietnamu a nie o  ostatniej części filmu

http://www.bbc.co.uk/polish/specials/images/1413_vietnam/114449_1.jpg

#5 2010-06-29 23:49:52

Milly
Moderator

No podoba mi się ta 'wrzaskliwa' zieleń smile Co do nieśmiertelników, dałabym je u dołu albo w górnym lewym rogu, bo jakoś kłóci mi się trochę ta kompozycja, nie pytajcie czemu... No i ten napis Ramo.pl mógłby by wyć większy i bardziej widoczny.
Tylko nie myślcie sobie że wyjechałam tak z krytyką...poza tymi małymi niedogodnościami wszystko jest według mnie jak najbardziej na miejscu, podoba mi się kompozycja stronki, no i jest ona czytelna a to ważne żeby ni8e błądzić. Tyle na razie smile
Ciao...

??-my world!!! ??? Rulez!!!
http://i157.photobucket.com/albums/t78/Milly1980/signature.jpg

#6 2010-06-30 11:26:29

RAMBO(Żnin)
Szeryf Will

Może postać Johna z którejś części filmu,a obok jakieś rzeczy związane z Rambo np.noże,łuk?Rambo byłby na środku strony,a obok jego zabawki i te nieśmiertelniki,a to wszystko na tle dżungli.

#7 2010-07-01 11:56:15

tomashec
Najemnik
Od: Szczecin
Serwis

Cześć, dawno mnie tu nie było i przechodzę do rzeczy.
Po pierwsze - gratulacje Axel! Dobra robota. Serio! Postęp w kwestii graficznej w porównaniu do pierwszej wersji spory. Na plus zdecydowanie. Kilka kwestii do przedysktuowania:

- kolory menu w sumie mogą zostać, ale ja dałbym odrobinę ciemniejszą zieleń.
- co do tytułu czwartej części jestem zdecydowanie za tym by być konsekwentnym. Skoro we wszystkich przypadkach piszemy oryginalny tytuł to w przypadku czwartej powinno być JOHN RAMBO.
- w topie napis RAMBO.PL większy i wyraźniejszy (może cały czerwony?), może tak żeby wyrównać go do napisu "polskie centrum fanów Rambo" ?
- w menu poszczególnych części brakuje mi "Książek" - nie wiem czy po prostu jeszcze tego nie dodałeś, ale Rambo to przecież była najpierw postać książkowa i trochę się tych książek uzbierało (tzn. okładek polskich i zagranicznych wydań jest sporo).
- podobnie z wydaniami VHS/DVD/Blu-Ray, BOXami i PLAKATAMI - warto ich okładkom poświęcić dział.
- myślę, że "Informacje" i "obsadę aktorską" można spokojnie połączyć w jedno.
- może pomyśleć o jakichś multimediach i downloadzie? Darmowych gierek w końcu trochę jest.
- w górnym menu albo zrób "ogonek" przy kontakcie z redakcjĄ" albo po prostu zostaw sam KONTAKT.

Oczywiście to tylko moje spostrzeżenia smile

Strona bardzo przystępna, oko ją lubi od razu smile

Pozdrawiam ze Szczecina! smile

Ostatnio edytowany przez tomashec (2010-07-01 12:00:45)

#8 2010-07-02 09:31:32

omen
Zasłużony żołnierz

Wygląda super! W porównaniu do tej czarnej smile hehe
Uwagi mam kilka:
(1) żeby nie było taśmociągu, tzn. takiej długiej stronki tylko zwykła wielkość - czyli np. 3 newsy na stronę, a reszta w archiwum - tak by zawartość niusów nie była niżej niż to co po bokach smile
(2) można też dodać dział RAMBOMAGAZINE będzie wyglądał na takiej stronce bardziej profesjonalnie - który jak dostanę szablony mogę moderować,
(3) rzeczywiście można dodać łuk do obrazka na górze - w końcu to jedna z tych rzeczy, która kojarzy się z Rambo smile
(4) do FoFu można dodać dział Fabuła - gdzie m.in zreferuje książeczkę od Ciebie smile
(5) zastanawiam się nad sensem działu Rambo V skoro film nie powstanie?
(6) pozostałe to tomashec dobrze wypunktował czyli: książki, dvd, download
(7) można też dział linki i english - który w połączeniu z działem Rambomagazine będzie jakimś okienkiem na szerszy świat smile

Generalnie choć trochę tych uwag napisałem to są one banalne bo dotyczą dodania nowego działu co nie jest żadnym problemem - stronka naprawdę prezentuje się bardzo fajnie i przejrzyście! dobra robota!

"I have to admit it, Trautman", he said. "Rambo is the best. Now if I had a platoon of Rambos..."
"All you need is the original," smiled Trautman. "He's one man army, Admiral".

#9 2010-07-02 16:31:54

derwish
Weteran

Newsy  na zasadzie dwa zdania i odnośnik.....  czytaj więcej(klik)  załatwi sprawę

http://www.bbc.co.uk/polish/specials/images/1413_vietnam/114449_1.jpg

#10 2010-07-13 23:45:59

tomashec
Najemnik
Serwis

Axel i jak tam z naszymi uwagami? Czy mamy czekać po prostu na finalną wersję do 26. sierpnia? smile

#11 2010-08-03 08:55:32

omen
Zasłużony żołnierz

Podbijam pytanie: czy wiadoma jest data pierwszego odpalenia stronki? nawet nie całkowicie skończonej - fani z forum pewnie coś pomogą przy przygotowywaniu konkretnych podstron smile

"I have to admit it, Trautman", he said. "Rambo is the best. Now if I had a platoon of Rambos..."

#12 2010-08-03 20:12:02

Axel
RAMBO.PL
Serwis

Niedługo wam o wszystkim napiszę. Dzisiaj zawitałem na forum po takiej trochę dłuższej przerwie, muszę złapać rytm.

#13 2010-08-04 13:12:07

omen
Zasłużony żołnierz

Ok, czekamy smile

#14 2010-08-27 04:13:18

Axel
RAMBO.PL
Serwis

Zgodnie z zapowiedziami - nowa wersja serwisu Rambo.pl ruszyła 26 sierpnia 2010 roku czyli w okrągłe 5 lat po jej uruchomieniu. Do późnych godzin nocnych siedziałem i wrzucałem ostatnie pliki. Nieocenioną pomoc w kodowaniu strony, drobnymi zmianami graficznymi i innymi poradami, wykazał mi mój bardzo dobry kolega Majkell - który nieraz pomagał także przy forum (nawet ma założone tu konto). Dziękuję mu bardzo za pomoc, że uwinęliśmy się z tym na czas.

Zapraszam zatem do korzystania z nowej strony i sprawdzała czy wszystko jest OK. Można poczytać także nowo utworzony dział "O serwisie", z krótką historią strony od 2005 roku do dziś. Tekst można by jeszcze udoskonalić i zawrzeć w nim więcej szczegółów, dlatego liczę na pomoc użytkowników forum. smile Proszę pisać co się podoba, a co się nie podoba, co zmienić itd.

Jest także nowy dział, o którym była już mowa czyli "Kim jest John Rambo", ale jest on jeszcze pusty. W przypadku tego działu liczę na WASZĄ pomoc w napisaniu tekstu do tego działu, aby zawierał on wszelkie szczegóły z biografii Johna Rambo. Czy ktoś mógłby z tym pomóc? Ja aż na tyle dobry w tym nie jestem i pewnie pominę jakieś fakty... Może stworzymy to razem tak jak teksty do Stallone.pl pisało kilka osób? A dział jest potrzebny, bo jeśli ktoś trafi na stronę, a nie wie kim jest Rambo, to taki tekst by go uświadomił. Osoby, które pomogą w rozwoju strony oczywiście honorowo i dumnie zostaną dopisani do działu "REDAKCJA" jako współtwórcy strony. smile Dotychczas i tak forum tworzymy wspólnie, więc może stronę także...

Z innych zmian i nowości to:
-z prawej strony box "Ostatnio na forum", który wyświetlać będzie tytuły tematów, w których napisano nowe posty.
-także z prawej strony box "Losowe zdjęcie". Na razie jest to testowo i wyświetla się tam tylko 5 zdjęć, które dodałem. Pytanie do użytkowników - czy mają tam się pojawić wszystkie zdjęcia z galerii, czy tylko te najciekawsze?

Skoro już poruszyłem temat galerii... Jak to przeglądałem to widziałem, że dużo zdjęć (a właściwie to większość), które są w naszych galeriach, to zdjęcia w słabej jakości i jest ich niewiele. Myślałem aby dodać nowe zdjęcia oraz zastąpić dotychczas tam dostępne, ich wersjami w lepszej jakości i wyższej rozdzielczości. Potrzebna jest do tego oczywiście wasza pomoc. Musielibyśmy gdzieś w jedno miejsce (np. do odpowiedniego tematu na forum) dodawać linki do zdjęć w jak najlepszej jakości, a potem ja wszystkie bym dodawał do galerii. Kiedyś omen opowiadał, że szukał zdjęć w dobrej jakości do wydrukowania ich i oprawienia w ramki. Może z tym pomógłbyś omen?

Odpowiem jeszcze na pytania zadane wcześniej:

SNAKE napisał:

ja mam inna wizje postaci Rambo nie po prawej tylko po lewej stronie zdjecie z Rambio II jak John idzie sie zemscic to jak stoji w deszczu tlo dzungli juz jest i jeszcze ten kawalek z tej scenyo ktorej mowa http://www.youtube.com/watch?v=AkKkgxpPReU

Nie widziałem zdjęć w dobrej jakości z Rambo w deszczu. A wycinać tego z filmu raczej nie ma sensu, bo jakość też będzie słaba. Chyba, że wyciąć to z wersji BluRay - tam jakość byłaby odpowiednia i nadawałaby się do topu strony.

SNAKE napisał:

jak by sie na strone wchodzilo plus deszcz padajacy zrobic jakos na tle dzungli we fleszu i by bylo zabojczo !!

I wtedy osobom, które mają słabe komputery, cała strona tak by się ZACINAŁA, że nie szło by tego oglądać w spokoju.

derwish napisał:

Moim zdaniem  powinno się umieścić wszystkie postaci Rambo z wszystkich części .To jest strona o całej sadze o dzielnym weteranie z Wietnamu a nie o  ostatniej części filmu

Odpowiem podobnie jak wcześniej. Nie miałem żadnych zdjęć Rambo z poprzednich części w tak wysokiej rozdzielczości by je wyciąć. Miałem jedynie zdjęcia z "czwórki", które dostałem kiedyś na płycie DVD od firmy Monolith Films (tzw. press-pack, ze zdjęciami w wysokiej jakości i informacjami na temat filmu).
Z kolei jeśli chodzi o sylwetkę Johna z ostatniej części to drugim powodem, dla którego ją wybrałem, było to, że w czwartej części Rambo jest już stary i na jego twvarzy tak jakby widać to co przeżył na wojnach i w życiu. Nie wiem jak to ująć w słowach, ale jest to tak jakby hołd dla jego postaci.

Milly napisał:

No i ten napis Rambo.pl mógłby by wyć większy i bardziej widoczny.

Napis Rambo.pl nieco poprawiłem i jest teraz chyba bardziej widoczny.

RAMBO(Żnin) napisał:

Może postać Johna z którejś części filmu

Tak jak mówiłem wcześniej - brak dostępnych mi zdjęć w dobrej jakości. Zdjęcia jednak takie istnieją, ale ja ich jeszcze nie mam. Można zeskanować jak ktoś ma oryginalne fotosy...

RAMBO(Żnin) napisał:

a obok jakieś rzeczy związane z Rambo np.noże,łuk?

Nóż i etui masz po lewej. smile A łuk chciałem dać, ale uwierzcie mi, że żaden nie komponował się na tyle dobrze, co nóż, plecak, etui, kompas i nieśmiertelniki. Miał być nawet karabin (M60, AK-47 albo M16 - używane przez Rambo), ale także żaden nie pasował.

tomashec napisał:

co do tytułu czwartej części jestem zdecydowanie za tym by być konsekwentnym. Skoro we wszystkich przypadkach piszemy oryginalny tytuł to w przypadku czwartej powinno być JOHN RAMBO.

Można zmienić ostatecznie. Większość osób jednak na "John Rambo" mówi po prostu "Rambo 4", albo "Rambo czwórka" czy też "czwarta część Rambo". Stąd mój pomysł aby w nagłówku dać "RAMBO 4".

tomashec napisał:

w menu poszczególnych części brakuje mi "Książek" - nie wiem czy po prostu jeszcze tego nie dodałeś, ale Rambo to przecież była najpierw postać książkowa i trochę się tych książek uzbierało (tzn. okładek polskich i zagranicznych wydań jest sporo).

Już są działy z książkami. Wtedy ich zapomniałem umieścić na projekcie graficznym. Są to te same działy, które były wcześniej na stronie, a więc są tam tylko okładki książek. Może wspólnie z forumowiczami rozwinęlibyśmy te działy o jakieś dodatkowe informacje o każdej z wydań książek?

tomashec napisał:

podobnie z wydaniami VHS/DVD/Blu-Ray, BOXami i PLAKATAMI - warto ich okładkom poświęcić dział.

Podobnie jak wyżej. Kasety VHS mamy już opisane na forum, wystarczy to skopiować. Wydania na DVD mamy opisane ale jeszcze nie wszystkie. BluRay'e podobnie. Dział z Plakatami jest w "Rambo 4", w planach miałem utworzenie takich działów dla pozostałych części. I tu także prośba o pomoc, jak w przypadku poprzednich działów.

tomashec napisał:

- myślę, że "Informacje" i "obsadę aktorską" można spokojnie połączyć w jedno.

No tu się nie zgodzę. smile Według mnie wygląda to lepiej obecnie, gdy jest rozdzielone. Większa przejrzystość.

tomashec napisał:

- może pomyśleć o jakichś multimediach i downloadzie? Darmowych gierek w końcu trochę jest.

Miejsce na serwerze i transfer szybko się skończy. sad

- w górnym menu albo zrób "ogonek" przy kontakcie z redakcjĄ" albo po prostu zostaw sam KONTAKT.

Tak jest, niedługo to poprawię, bo głupio by było aby to pozostało.

omen napisał:

(1) żeby nie było taśmociągu, tzn. takiej długiej stronki tylko zwykła wielkość - czyli np. 3 newsy na stronę, a reszta w archiwum - tak by zawartość niusów nie była niżej niż to co po bokach

I tak będzie. Newsów będzie pewnie około 3-5 na stronie. Obecnie jest ich 5.

omen napisał:

(2) można też dodać dział RAMBOMAGAZINE będzie wyglądał na takiej stronce bardziej profesjonalnie - który jak dostanę szablony mogę moderować,

Nie ma problemu, taki dział może zaistnieć. Może mieć nawet osobny box po lewej u dołu np. pod "Rambo serial animowany". Wystarczy jak podeślesz tylko materiały.

omen napisał:

(3) rzeczywiście można dodać łuk do obrazka na górze - w końcu to jedna z tych rzeczy, która kojarzy się z Rambo smile

Jak pisałem wcześniej - żaden łuk z kilkudziesięciu zdjęć jakie miałem przygotowane, nie pasował do topu.

omen napisał:

(4) do FoFu można dodać dział Fabuła - gdzie m.in zreferuje książeczkę od Ciebie smile

Jak podeślesz materiały - chętnie zamieszczę. smile I tak w dziale "Informacje" przy FoF jest trochę twojego tekstu, który kiedyś podesłałeś. smile

omen napisał:

(5) zastanawiam się nad sensem działu Rambo V skoro film nie powstanie?

Stallone mówił już raz, że filmu nie chce i że kończy z Rocky i Rambo: http://forum.rambo.pl/viewtopic.php?pid=219#p219
a potem nadal pojawiały się informacje o "Rambo 5". A jak teraz powiedział w jakiejś gazecie, że nie chce znowu "Rambo 5" to nie znaczy, że tak będzie. Niedługo może znowu pojawią się informacje o filmie. smile

#15 2010-08-27 11:23:56

tomashec
Najemnik
Serwis

Gratulacje! Wygląda pysznie. Owszem kilka drobnostek jest, ale prezentuje się bardzo fajnie i cieszę się, że w końcu ruszyło!
Jeśli chodzi o mnie to:

* opisy do książek zrobię, czyli wydawnictwo, rok wydania, tłumacz, strony okładka
* z plakatami do innych części Rambo niż 4 też postaram się coś pokombinować.
* download / multimedia - nie trzeba wszystkiego ładować na swój serwer. wystarczy linka w postaci ładnego jpg dodać i już. Przecież gierek Rambo w sieci jest trochę wystarczą linki.
* wciąż jestem za tym, by czwartą część tytułować "John Rambo". Zgodnie z Twoją argumentacją to każdy nagłówek powinieneś Rambo 2 czy Rambo 3, bo nikt nie mówi na film "Rambo. Pierwsza Krew CzęśćII" tylko "dwójka Rambosa smile ale jak uważasz smile

PS> I dzięki, że wspomniałeś o stallone.pl w opisie strony smile

Ostatnio edytowany przez tomashec (2010-08-27 11:24:51)

#16 2010-08-27 11:26:18

tomashec
Najemnik
Serwis

Jak klikam na te losowe zdjęcia to wyświetla mi "this page cannot found", czyli, że nie znajduje...

Jeśli zaś chodzi o samą postać Rambo, znalazłem taką ciekawostkę:
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Rambo_(politician)

Trochę się można oprzeć o wikipedię:
http://pl.wikipedia.org/wiki/John_Rambo
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Rambo

Ostatnio edytowany przez tomashec (2010-08-27 16:01:01)

#17 2010-08-28 12:06:58

RAMBO(Żnin)
Szeryf Will

Axel,dobra robota!Strona wygląda super.Powiem tylko tyle-cud,miód i orzeszki.

#18 2010-08-28 21:17:20

tomashec
Najemnik
Serwis

Dodałem newsa o nowym layoutcie rambo.pl na stallone.pl .

#19 2010-08-29 02:45:11

Axel
RAMBO.PL
Serwis

Dziękuję, że się wam podoba. Ale gdzie się podziali inni użytkownicy? tongue No, dalej, komentować. wink

tomashec napisał:

* opisy do książek zrobię, czyli wydawnictwo, rok wydania, tłumacz, strony okładka

Dziękuję za zaoferowaną pomoc. smile Sam mam tylko książkę "Pierwsza krew" z wydawnictwa Książnica oraz książkę "Ramo II", z nieznanego wydania, którą pokazywałem w innym temacie. Także mogę pomóc tylko w przypadku tych dwóch wydań. Poza tym mam jeszcze kilka bardzo wyraźnych i dokładnych zdjęć wydań z wydawnictwa DaCapo, które podesłał mi jakiś czas temu jeden z naszych czytelników, a zatem można będzie je wykorzystać w opisach.

tomashec napisał:

* z plakatami do innych części Rambo niż 4 też postaram się coś pokombinować.

Plakatów jest sporo, taki artykuł będzie pewnie musiał pochłonąć sporo pracy (najlepiej wspólnej kilku użytkowników). Ja mam gdzieś skan polskiego plakatu do "Rambo I" (dokładnie tak jest na nim napisane - Rambo I), a więc także można go będzie dorzucić do spisu.

tomashec napisał:

* download / multimedia - nie trzeba wszystkiego ładować na swój serwer. wystarczy linka w postaci ładnego jpg dodać i już. Przecież gierek Rambo w sieci jest trochę wystarczą linki.

Może nad tym kiedyś pomyślimy... Na razie chyba najważniejsze to uzupełnić pozostałe działy.

tomashec napisał:

Jak klikam na te losowe zdjęcia to wyświetla mi "this page cannot found", czyli, że nie znajduje...

To już zostało poprawione po twoim wpisie. Ponawiam jednak wcześniejsze pytanie, jakie zdjęcia umieszczać?

tomashec napisał:

Dodałem newsa o nowym layoutcie rambo.pl na stallone.pl .

Dziękuję serdecznie za to. big_smile Może więcej osób, które wchodzą na Stallone.pl zainteresuje się także naszą stroną i również dzięki temu będą zaglądać na nasze wspólne forum (mam na myśli tych, którzy się jeszcze nie przekonali, że warto).

#20 2010-08-29 09:46:58

tomashec
Najemnik
Serwis

Ja mam sporo plakatów i okładek dvd na dysku, muszę to tylko posegregować i opisać. Poza tym poszukam jeszcze w necie.

Zdjęcia do galerii do "losowego zdjęcia" też podeślę, mam trochę w przyzwoitej jakości.

#21 2010-08-29 22:14:01

kamil168
Żołnierz

Nowa strona wygląda świetnie! Myślę, że dobrze postąpiłeś zmieniając wygląd, ponieważ ten wcześniejszy już pewnie się przejadł starszym userom rambo.pl

#22 2010-08-29 23:31:17

SNAKE
Bohater wojenny

Wracam po urlopie (trzy tygodnie mnie niebylo smile ) wchodze na strone i widze nowe kolory smile i nietylko fajnie wyglada swiezo i przejzyscie a co do zmian czy cos zmienic czy nie hmm jak znowu bede tu codziennie to cos napewno mi wpadnie do glowy.

#23 2010-08-30 09:34:25

omen
Zasłużony żołnierz

Strona świetnie wygląda. Cóż pozostaje podzielić się obowiązkami smile Zrobię recenzję kilku książek Rambo, napiszę więcej o bajce, co do działu download i gierek to również zostawcie mnie smile mam tego od groma smile Zdjęcia dobrej jakości postaram się podesłać - albo wszystko wrzucę na DVD i wyśle do Axela pocztą tak chyba będzie lepiej - wszystko co mam o Rambo a nie tylko same zdjęcia...

Można jeszcze jeden bardzo fajny dział zrobić - RamboTV - i tam będą linki do Youtuba - a przecież jest tam rzeczy od groma - Od "On the set..." przez "Making of..." po teledyski z RIII i JR, reklamy zabawek FoF, trailery, i wiele innych rzeczy - fajnie wszystko ładnie poukładać...

W związku z tym czego od nas oczekujesz? Czy liczysz na to, że będziemy przesyłać pliki tekstowe z gotowymi artykułami czy jak? Czy gdzieś layout można ściągnąć i samemu poedytować i Ci odesłać?
W każdym razie siadam do pracy i za kilka dni coś podeślę oraz postaram się w miarę szybko wysłać te DVD smile

Ostatnio edytowany przez omen (2010-08-30 09:40:25)

#24 2010-08-30 12:40:31

Axel
RAMBO.PL
Serwis

Co do książek to pomoc zaoferował także tomashec i podesłał pewne opisy (podeślę je tobie omen na maila abyś to zobaczył, mam nadzieję, że tomashec nie ma nic przeciwko).

Co do filmików, teledysków itd. to myślałem nad jakimiś działami "Ciekawostki" pod każdą z części "Rambo", albo w ogóle oddzielny box na samym dole pod serialem animowanym np. "CIEKAWOSTKI". Możliwości jest wiele, można zrobić wszystko co wymyślimy. smile

Natomiast jeśli chodzi przesyłanie materiałów to preferowałbym dostawać pliki tekstowe + zdjęcia/screenshoty niż pliki z całymi podstronami do layoutu.

#25 2010-08-30 14:22:13

tomashec
Najemnik
Serwis

Oczywiście, że nie mam nic przeciwko.

Stopka forum