![]() |
Forum oficjalnej polskiej strony o Rambo
www.rambo.pl
Nie jesteś zalogowany.
Wiecej o "PREDATORS" Napisze na Weekend walne jakas mlala recenzje
a na teraz dwa zdjecie z kina standu "Predators" byl duzy jakies 3 metry na 3 metry myslalem czy by go na chate niezamowic ale niemial bym dzie go nawet postawic chodz dom jest w miare duzy a tak zapewne jak i reszta standow wyladuje za kinem na smietniku
maja jeszcze olbrzymie plakty z innych filmow na takim jakby sliskim plutnie cudo
jak bedzie cos lecialo konkretnego to moze cos chwyce.Podoba sie wam stand ? byl jakby taki w 3D chodz tu dobrze tego niewidac.A jak wkleic fotki do posta he dlamnie to czarna magia
Udalo mi sie jakos
he![]()
![]()
Ostatnio edytowany przez SNAKE (2010-07-16 20:33:36)
Szkoda, że zdjęcia w takiej słabej jakości bo na pewno w realu wygląda to zabójczo.
W Polsce film będzie miał dzisiaj premierę. Może niebawem się na niego wybiorę, choć nie oczekiwałbym wiele, bo nie będzie to już ten sam Predator co w latach 80 z Arniem. Snake, mówiłeś, że muzyka jest ta sama co jedynce. Czy to oby na pewno prawda? Zobacz sobie filmik na oficjalnym koncie Johna Debneya - twórcy nowego soundtracku: http://www.youtube.com/watch?v=mPX9B9fw0po
Jak widać, jest to wideo z oficjalnego nagrania nowego soundtracku i choć może brzmi to podobnie co w jedynce, to nie jest to ta sama muzyka.
Porównaj to sobie z tym: http://www.youtube.com/watch?v=Fp4ybJNPDxg
Ciekawy ja jestem co taki tomashec powie na temat nowej części, oraz poprzednich "Predatorów".
PS. Co do zdjęć to wstawiaj najlepiej na fotosik.pl, potem po wgraniu zdjęcia masz opcję "Pokaż więcej kodów" i po kliknięciu w nią jest pole "Miniaturka na forum". Kopiujesz z tego pola podany tam kod, wklejasz go na forum do posta - i masz zdjęcie na forum. W razie pomocy - pisz.
Wiesz z ta muzyka moze byc roznie moim zdaniem sa kwalki z jedynki w nowym "PREDATORS" moze troche jakiegos remixu z nowymi dzwiekami a co do tworcy nowego soundtrack'u to moze on strzworzyl swoja muzyke do filmu a do muzyki z jedynki ma nadal prawa porzedni kompozytor tylko moze je jakos wykorzystali w "PREDATORS" niewiem dokaldnie ale sie odwiem
ale siedza w kinie i slyszac w trakcie akcji ta muzyke odrazu rownoczesnie z siostrzncem powiedzielismy kawalki z jedynki razem nam sie to nasunelo odrazu,takze napewno sa zreszt nie tylko muzyka ale i postacie i nawet sceny walki zwlaszcza jedna maja nawiazania do jedynki.Axel smigaj do kina film napewno cie milo zaskoczy,czuc ta pierwsza czesc z Arniem mi sie nowy "PREDATORS" Bardzo podobal must have na Blu Ray'u
napewno lepszy od "PREDATORA 2" i obu czesc " ALIENS VS PREDATOR ". Wiecej napisze onim jak tez jak juz go obejze ze dwa razy w ladniej kopi a szykuje sie nato ze bede takowa mial juz niebawem ![]()
Nie bardzo wiem, dlaczego wezwałeś mnie Axel do tablicy z tymi predatorami ![]()
Ale skoro wezwałeś. To krótko ode mnie. NIgdy wielbicielem Predatorów nie byłem. Owszem, lubiłem pierwszą część, ale widziałem ją ze 20 lat temu ostatnio. Klasyczna rozwałka w dobrym guście:) Dwójkę lubiłem przez pierwszą część. Późn ie zabrakło i budżetu i pomysłu. O dwóch filmach AVP nie napiszę, żeby nie bluzgać, bo to ścierwo było. Na trzecią część czyli Predators raczej poczekam na DVD, choć nazwisko reżysera - Węgra od Kontrolerów - dobrze wróży (choć zrobił słaby Armored). No i producentem jest Robert Rodriguez którego bardzo lubię (wkrótce jego Maczeta!). Martwi mnie to, że jest to kopia, wygląda jak remake. Ja rozumiem nawiązania, ale to jest bezczelne zrzynanie (bynajmniej tak to wygląda na zwiastunach). I jeszcze ten żenujący Laurence Fishburne....
Nie mam zamiaru na to iść
Popieram to co mówił Tomashec-mam podobne odczucia - teraz to już będą ogrzewane kotlety (nawet nie) a nie najniebezpieczniejsi zabójce na naszej planecie...tylko, że to nie nasza planeta ![]()
Ja pierdolę... Jak zobaczyłem jakie są ceny biletów do kina to aż mi się odechciewa iść! 21zł w weekendy, a dopiero od poniedziałku do czwartku tańsze ceny i najlepiej przed godziną 13:30 to zapłaci się tylko 14-15zł. Jak widzę taką cenę (mam na myśli to 21zł) to mam ochotę najchętniej ku..a ściągnąć ten film z internetu i obejrzeć w domu. Za 20zł to można kupić film na DVD i to konkretny. Ale na film wybiorę się do kin właśnie w tygodniu, wczesną porą aby zaoszczędzić pieniędzy.
UWAGA : SPOILERY !!!
Title: Predators
Genre: Action/Science-Fiction 
Directed by: Nimrod Antal
Written by:
Robert Rodriguez,
Michael Finch,
Alex Litvak
Starring:
Adrien Brody,
Danny Trejo,
Oleg Taktarov,
Alice Braga,
Walton Goggins,
Mahershalalhashbaz Ali,
Louiz Ozawa,
Topher Grace
Movies 2010:
July 7, 2010 
Po dwudziestu trzech latach od premiery pierwszego "PREDATOR'a" wkoncu ktos sworzyl ciekawa kontynuacje.Po slabych "ALIENS VS PREDATOR" jedynce jak i dwojce (chodz jedynka jeszcze jeszcze jakos byla poskladana) niemysalem ze wyjdzie jeszcze kiedys dobry film z Predkiem a jednak sie udalo.Pradators jest zaraz po pierwzowzorze czyli po PRADATOR'rze z 1987 roku najlepsza wedlug mnie czescia i napewno nietylko wedlug mnie bo jak slysze do okola i pytam ludzi kazdy mowi ze to po jedynce najlepsze co sie przydazylo tej serii.Co do "PREDATOR'a 2" z 1990 roku to niema porownania z tym nowym.W dwojce jest kilka dobrych momentow i tyle pozatym Danny Glover niezagral tam jakos tak wyraznie momentami mi nawet jakos tam niepasuje.
Nowy film o nowym polowaniu Predkow wydaje sie podobny do jedynki jest duzo zaczerpnietych pomyslow z pierwzowzoru chodz niedokonca Predatorzy niepoluja tylko na ludzi takze jest tam wesolo a co do podobienstwa postaci z pierwsza czescia to z tego co slyszalem Predki chcialy odwzorowac incydent z pierwszej czesci filmu ktory przegraly i dlatego sprowadzily na swoja planete podobne postacie takie jak byly w pierwszym incydecie na naszej planecie.Pojawia sie nawet jedna postac z pierwszej czesci co jest milym nawiazniem i przypomnienia sobie co bylo w jedynce.W orginalnym scenariusz istnieja dwa zakonczenia,kinowe jest podobne do tego z jedynki Adrien Brody jest wypackany blotem czyli ma kamuflaz z blota podobnie jak Arnie w pierwszej czesci a o drogim zakoczeniu narazie nic niewiadomo napewno pojawi sie w wersjach na DVD I BLU RAY.Sama akcja filmu jest wywazona podobnie jak w jedynce,jest pare scen dluzysz w ktorch jest sporo dialogow jak na taki film ale calosc oglada sie znakomicie.Rozczarowalo mnie troche to ze niektore sceny sa zbyt podobne do tych z pierwszej czesci,wiec bedziemy wiedziec co sie stanie zaraz podobnie jak w jedynce czyzby ? koncza sie inaczej jak w jedynce scena potrafila sie urwac to tu jest pokazana cala do zgonu postac lub predatora.Co do Muzyki pojawiaja sie kawalki z pierwszej czesci chodz niesa zawarte na orginalnym soundtack'u niezawsze wszytskie utwory z filmu pojawiaj sie na orginalnej sciezce dzwiekowej z filmu,odrazu po uslyszenieu kawalkow z jedynki siedzac w kinie skojazylo mi sie ze dzies to juz slyszalem oczywiscie w pierwszej czesci oto kila slow otym od kompzytora muzki do nowego filmu "PREDATORS" Johna Debney'a zrodlo : http://en.wikipedia.org/wiki/Predators_%28film%29#Music : " Kiedy po raz pierwszy dowiedziałem się, że Robert Rodriguez i studia Fox planowali ponowne uruchomienie jednego z moich ulubionych filmów wszech czasów, "Predator", byłem zachwycony. Pracowała z Robertem przy czterech filmach wcześniej, wiedziałem, że ktokolwiek mógłby oddać sprawiedliwość remake, takich jak ten, byłoby Robert.Dowiedziawszy się, że miał być dyrektorem, byłem podwójnie zadowolny i wiedziałem, że muszę być częścią tego.
Nagrał wiele niestandardowych brzmień i instrumentów, w tym tybetańskie długie rogi stworzyć piski i krzyki, a także manipulowanie zadrapania metalu i etniczne instrumenty perkusyjne podkreślić zaawansowane, ale i brutalnym prymitywne jakości Predators i ich świata. Debney również przygotowal sneak-peek jednego z Predators. La-La Land Records muzyka ukaze sie do filmu "20 lipca. Piosenkę" Long Tall Sally "Little Richard odtworzena w filmie, był także używana w oryginalnym filmie Predator ! .Takze muzyka z pierwszej czesci jest obecna w nowym "PREDATORS".
Co do obsady w filmie moze powiedziec ze kazdy dobrze zagal Brody bardzo fajnie pasuje do tej roli,szaleje i to niezle jak nigdy dotad zawsze gral gerzecznych chlopcow .Danny Trejo czesto wystepuje w filmach Robert'a Rodriguez'a w "DESPERADO" pamietamy go z roli nozownika tu tez mial mila role wsumie to z tekstow lecialy od niego tylko przeklenstwa po hiszpansku gdyz gra tu twardziela z kartelu narkotykowego.Laurence Fishburne zagral tu wsumie krotko i nawet niezle chodz slyszalem ze niektozy mowia ze zalosnie,wedlug mnie niemial sie czym wykazac w tym filme mial pare kwesti mowionych jedna scene akcji i po jego roli jak szybko sie pojawil tak szybko znikl.Alice Braga grala Anne z pierwszego Predatora i zagrala nawet niezle widac podobienstwo miedzy postaciami,chodz ze wszystkich mi najbardziej podobala sie rola Oleg'a Taktarov'a ktory gra tu Rosjanina porwanego z wojny w Czeczeni.Bardzo dobrze pokazana jest ta postac,szalenstwo jakie pokazuja na wojnnie rosyjscy zolnieze tu jest dobrze odwzorowana.Machin Gun w rece i naparzanie do wszystkiego bez wyjatku,nawet predatora przed swoim zgonem potraktowal tez milo bardzo fajnie pokazana postac.

Z ciekawostek jakie sie dowiedzialem i nawet sam to zauwazylem w kinie,niema jednej sceny w filmie tzn. jest tylko nie tak samo pokazana jak w trailerze.Bylo tak ze na Brodym jest sporo celownikow z dzialka predatorow a w filmie juz ich nanim niema co odrazu zucilo mi sie w oczy w kinie bo czekalem na ta scene i pamietalem ja z trailera,bylem ciekawy jak wyjda z tej sytuacji skoro jest tyle predatorow ? jednak tyle az ich w filmie niebylo szkoda.
To jest foto z Trailera filmu
A to juz z filmu jak widac roznica jest i to spora.
Na koniec napisze ze byl pomysl w glowie Robert'a Rodriguez'a zeby w koncowce filmu postacie ktore przezyly cale polowanie spotkaly na swojej drodze postacie z jedynki i dwojki ktore walcza o przetwanie tak samo jak oni czyli samego Arnold Schwarzenegger i Danny Glover ! Niestey poszlo cos nie tak w rozmowach z Arnold'em i zrezygnowano z tego pomyslu.Niechcieli juz w filmie samego Danny Glover'a.Wsumie bylo by ciekawie z jednej strony a z drogiej nie bo jak zobaczylem Schwarzenegger w nowym TERMINATOR'rze to sie usmialem bo wygladalo to zalosnie zreszt caly film z kwesti czasu mi sie taki wydaje.Takze kto niebyl w kinie na "PREDATORS" to niech sie wybieze napewno sie niezawiedzie mi sie film bardzo podobal jak na dzisejsze standardy dzie na dziesiec filmow jeden jest dobry i to wlasnie jest ten jeden z dziesieciu.Moj siostrzeniec jest wybredny a byl na "PREDATORS" juz dwa razy wsumie sam bym sie jeszcze raz wybral wkoncu kino mam jakies 10 minut od domu.
OCENA : 9 / 10
Ostatnio edytowany przez SNAKE (2010-07-24 22:50:55)
Pisalem to pozno w nocy dopiero dzisaj wrzucilem takze nawet tego niespawdzalem takze pozniej sprobuje to zedytowac.
Axel jak tam byles w kinie na "PREDATORS" ?
Bylk ktos z was w kinie na filmie ? lub widzial za posrednictwem torrenta ? ![]()
Widzial z was ktos juz nowego Predatora ? czy tylko ja ![]()